Gravid vecka 3 – Nidblödning

I gravid vecka 3 fäster embryot i livmoderväggen, det kan då uppstå en mindre blödning som kallas nidblödning vilket är fullt normalt.


Vecka 3

När ett befruktat ägg fäster vid livmoderväggen är den inte större än ett knappnålshuvud.

Gravid vecka 3 – Ägget fäster i livmoderväggen & Nidblödning

Vecka 3 är den första graviditetsveckan för bebisen i magen. Det befruktade ägget fäster i livmoderväggen och kan göra att det uppstår en liten blödning, så kallad nidblödning.

Det befruktade ägget som sitter fast på livmoderväggen kallas vid det här stadiet för morula och är ungefär lika stor som spetsen på en knappnål.

Du känner fortfarande, vanligtvis, inte av att du är gravid och mensen är ännu inte sen.

Nidblödning

Småblödningar under graviditeten behöver inte betyda att något står fel till. Nidblödningar sker endast i ca 15-25% av alla fall av graviditeter och oftast i tidigt stadie som kretsar runt när du vanligen ska få din mens. Om du blöder mycket och känner att något är fel så är det viktigt att uppsöka läkare.

Skillnader på Nidblödningar & Mens

Det är oftast enkelt att se skillnad på Nidblödningar och mens för att skillnaden i mängden är markant. Färgen skiljer sig också ofta där nidblödningar är mer brun/ljusrosa där vanligt mensblod är mer rött. Vid nidblödning så är det generellt några droppar blod så ingenting som på något vis täcker hela trosskyddet.

Symptom / Symtom på Nidblödning

Några få droppar blod som är brun / ljusrosa färgat är det absolut vanligaste symtomet, förutom det kan du få kramper den dagen, många vet inte att de är gravida vid tillfället kring nidblödning. Vissa känner av tidiga vanliga graviditetssymtom vid nidblödning t.ex. illamående, uppsvälldhet, trötthet, utmattning, ömmande bröstparti, ökat kissande eller cravings.